Export

Knäck & Bräck startades i mycket liten skala hösten 2008 i samband med vårt firande av Mekkelsmäss här på Falbygden.

Annalena handkavlade och stansade de första lingonälgarna vårvintern 2009. Hade någon då kommit in i bageriet och sagt att Knäck & Bräcks lingonälgar skulle skickas runt hela världen 6 år senare, då hade det nog tagits som ett skämt!

På våren 2011 fick vi hedersuppdraget att medverka i svenska montern på SIRHA mässan under Boccuse Dòr med vårt knäcke som en del av en ”Swedish Breakfast”.
Det blev startskottet för tanken på knäcke från Östra Tunhem ut till världen!

Sommaren 2011 åkte Camilla på audition i Stockholm när Harrods inköpschef Scott Winston, bjöd in till möte. Det gjorde hon så bra att våra älgar fick gästspela på Harrods under hösten-vintern 2011!
På Globus varuhus i Schweiz gillar de också svenska Lingonknäcken. Våren 2013 lanserades älgarna i samband med en satsning på svensk mat, Nordic Summer. Nu är de listade som en av 100 topp säljande produkter i Zurichs butik.

Idag exporteras vårt knäckebröd till England, Finland, Norge, Frankrike, Schweiz och Hongkong regelbundet. Vi skickar till resten av världen efterhand beställningar kommer in.

Utanför Sveriges och Norges gränser är vårt företagsnamn Swedish Crispbread.
All export sköts och administreras av Camilla Bender Larson, Swedish Menu.
Camilla och Knäck & Bräck började samarbeta redan 2009, och hon är ovärderlig för vårt företags exportutveckling.

Knäck & Bräck fick 2013 ett exportstipendium av Business Sweden för att kunna arbeta vidare med ambitionerna att exportera svenska, förädlade råvaror av hög kvalité.
Stipendiet har betytt enormt mycket för vårt lilla företag, och förutom att det konkret lett till fler internationella kunder har vi också kunnat knyta ett rikt nätverk av andra livsmedelsföretag till oss genom regelbundna träffar och avstämningar med de övriga stipendiaterna under 2013.

Sverige Nya Matlandet lever vidare genom alla oss små och stora producenter som fått chansen och stödet att utveckla våra produkter och modet att våga möta upp den stora efterfrågan på livsmedel odlade och tillverkade i Sverige.

Den svenska bonden är idag utrotningshotad, det är livsviktigt att hitta nischer och möjligheter att ta tillvara generationers slit och möda på åkrar och fält.
Vi bakar varje dag på Wästgötarnas KRAV godkända sädesslag, samma sädesslag som odlats i tusentals år här på Falbygden. Det är vi väldigt stolta över att få göra!

International Contact

Camilla Bender Larson

Swedish Menu AB
Rörstrand Center
Fabriksgatan 4
SE-531 50 Lidköping
Sweden

Camilla Bender Larson
Telephone: +46 (0)70-662 61 71
Email: info@swedishmenu.com
Websida: www.swedishmenu.com

Foto: Annen Etage, Oslo

Foto: Globus, Schweiz

Foto: Globus, Schweiz

Foto: Harrods, England

Foto: Harrods, England