Knäcketipset

Tisdagsdipp

200 gr parmesanost eller
annan lagrad smakrik ost
½ citron, salt o peppar
½ dl Créme fraiche
3 msk olivolja

Riv osten krydda med salt och peppar, pressa citronen över.
Låt citronsaften stå och smälta
in i ca en timme.
Rör ned créme fraiche och olivolja.
Kyl.

TorsdagsTapas

med parmesancreme
och rökt korv

200 gr parmesan, ½ citron, salt och peppar, ½ dl creme fraiche, 3 msk olivolja.
Riv osten fint, pressa över citron, salta och peppra, låt sedan osten stå och smälta i 1 timme.

Rör ned resten. Lägg en klick på knäckebrödet och toppa med en god rökt korv.

Fredagsdipp

1 l Naturell yogurt
2 dl Créme fraiche
2 Pressade vitlöksklyftor
½ tsk Salt
Nymald svartpeppar
1-2 dl Färska hackade
kryddörter som gräslök,
basilika, timjan mm.

Låt yogurten rinna av i
kaffefilter, blanda ned resten.

LördagsGodis

Välj din favoritost bland dessertostar (camembert, gorgonzola, brie)
Lägg en lagom bit rumstempererad
ost på ditt LördagsGodisknäcke,
toppa med lite fikon- eller
tranbärsmarmelad.

Enkelt och gott att bjuda
gäster på – som plockmat
eller som efterrätt!

SöndagSnax

med pepparrotsröra
och rökt lax

2 dl creme fraiche, salt och
peppar, 1 tsk limesaft,
2 tsk finriven pepparrot

Rör samman ingredienserna,
lägg en klick på knäckebrödet
och toppa med en tunn skiva
rökt lax och dill.