Våra råvaror

Knäckebröd och skorpor från Knäck & Bräck bakas på forntida sädesslag såsom dinkel och emmer. Spannmålen odlas i Västra Götaland och Halland av våra svenska bönder, mals sedan med omsorg och levereras till vårt bageri i Östra Tunhem. Det är fantastiskt att som bagare få förmånen att baka på dessa råvaror – samma råvaror som våra förfäder använt i mer än 8 000 år. De forntida sädesslagen innehåller mer antioxidanter, mer essentiella aminosyror och näringsämnen än de moderna sädesslagen. De är dessutom närodlade!

 Genom att baka vårt knäckebröd och våra skorpor med bästa möjliga råvaror vill vi bidra till en bättre och friskare värld.

Lika stor omsorg lägger vi vid alla ingredienser i vårt bakande. Därför använder vi svenskt smör från Falköpings mejeri i våra skorpor och kakor – ett smör med rik smak och hantverksmässig kvalitet. Det förhöjer både känslan och smaken i allt vi bakar.

Pin It on Pinterest